湖北成人高考网(www.hbcrgk.com):湖北省成教高升专、专升本报名、考前辅导、成绩查询、录取信息公布!
微信公众号   |   
联系我们

湖北成人高考网

2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案(4)

发布时间:2019-11-15 整编:湖北成人高考网 阅读量:

【提升学历,到湖北成人高考网】

2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案(4)分割线
2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案(4)
 
【导语】成人高考考生备考的时候,复习是很重要的,复习时我们可以先结合课本的深度和难度进行有针对性的学习,之后就应马上进行相关的练习,只有在练习中我们才能更容易地发现问题,下面湖北成人高考网给大家整理了2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案,供考生参考复习。
 
完形填空(共20小題;每題1.5分,共30分。)
 
通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。
 
Mr. Jones woke early one morning, before the sun had risen. It was a beautiful morning, _31_ he went to the window and looked out. He was _32_ to see a neatly-dressed and mid-aged professor, who _33_ in the university just up the road from Mr. Jones‘ house, coming the direction of the town. He had grey hair thick glasses, and was _34 an umbrella, a morning newspaper and a bag. Mr. Jones thought that he must have _35_ by the night train _36_ taking a taxi.
 
Mr. Jones had a big tree in his garden, and the children had tied a long _37_ to one of the branches, so that they could swing on it.
 
Mr. Jones saw the professor _38_ when he saw the rope and looked carefully up and down the road. When he saw that there was _39_ in sight, he stepped into the garden (there was no fence), put his umbrella, newspaper, bag and hat nearly on the grass and _40_ the rope. He pulled it _41_ to see whether it was strong enough to take his weight, then ran as fast as he could and swung into the _42_ on the end of the rope, his grey hair blowing all around _43_. _44_ he swung, sometimes taking a few more _45_ steps on the grass when the rope began to swing _46_ slowly for him.
 
_47_ the professor stopped, straightened his tie, combed his hair carefully, put on his hat, _48_ his umbrella, newspaper and bag, and continued _49_ his way to the university, looking as _50_ and correct and respectable as one would expect a professor to be.
 
( )31.A. because B. as C. so D. for
 
( )32.A. surprised B. glad C. worried D. excited
 
( )33.A. studied B. worked C. stayed D. lived
 
( )34.A. passing B. doing C. carrying D. sending
 
( )35.A. left B. gone C. taken D. arrived
 
( )36.A. because of B. instead of C. by D. with
 
( )37.A. rope B. line C. stick D. ruler
 
( )38.A. run B. walk C. jump D. stop
 
( )39.A. nothing B. nobody C. no room D. no house
 
( )40.A. carried B. grasped C. took D. threw
 
( )41.A. hard B. high C. heavily D. greatly
 
( )42.A. garden B. tree C. land D. air
 
( )43.A. hands B. his shoulders C. his face D. his neck
 
( )44.A. Backwards and forwards B. Up and down
 
C. Left and right D. Around and around
 
( )45.A. running B. stopping C. rising D. falling
 
( )46.A. enough B. more C. too D. less
 
( )47.A. At first B. At last C. At once D. At least
 
( )48.A. set up B. gave up C. send up D. picked up
 
( )49.A. on B. for C. by D. with
 
( )50.A. clean B. slow C. funny D. quiet
 
参考答案
 
31.C 32.A 33.D 34.C 35.D
 
36.B 37.A 38.D 39.B 40.B
 
41.A 42.D 43.C 44.A 45.A
 

上一篇:2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案(3)

下一篇:2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案(5)

Copyright 2009-2019 版权所有 湖北成考网隶属于湖北成教杨家湾教学报考站 All rights reserved
声明:本站为湖北成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准