湖北成人高考网(www.hbcrgk.com):湖北省成教高升专、专升本报名、考前辅导、成绩查询、录取信息公布!
微信公众号   |   
联系我们

湖北成人高考网

2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案(9)

发布时间:2019-11-15 整编:湖北成人高考网 阅读量:

【提升学历,到湖北成人高考网】

2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案(9)分割线
2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案(9)
 
【导语】成人高考考生备考的时候,复习是很重要的,复习时我们可以先结合课本的深度和难度进行有针对性的学习,之后就应马上进行相关的练习,只有在练习中我们才能更容易地发现问题,下面湖北成人高考网给大家整理了2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案,供考生参考复习。
 
I. Phonetics (10 Points)
 
Directions:
 
In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
1. A. height B. hopefully C. honest D. housing
 
2. A. generation B. mention C. memory D. metallic
 
3. A. persuaded B. happened C. treated D. wounded
 
4. A. shout B. touch C. announce D. about
 
5. A. excuse B. exercise C. explain D. extremely
 
6. A. medium B. western C. Mediterranean D. revolution
 
7. A. castle B. vast C. waste D. fasten
 
8. A. disappear B. fear C. year D. pear
 
9. A. doubt B. sound C. famous D. found
 
10. A. correct B. discover C. comfort D. come
 
Vocabulary and Structure (40 points)
 
Directions:
 
There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
11. The research laboratory is going to the new type of computer to use.
 
A. take B. make C. put D. bring
 
12. The old woman has a letter from her son in the army to her.
 
A. read B. write C. written D. received
 
13. of the earth is made up of vast oceans.
 
A. Two-third B. Two thirds C. Two third D. Twos- third
 
14. Stamps which you don’t want to keep can be with others.
 
A. changed B. traded C. threw D. collected
 
15. “Jack is no more careful than Tom” means .
 
A. Both Jack and Tom are careful B. Neither Jack nor Tom is careless
 
C. Both Jack and Tom are careless D. Tom is careful, but Jack isn’t
 
16. While cleaning a long-deserted house the other day I came an old photo
 
of my grandpa.
 
A. to B. by C. across D. with
 
17. Jane was ill for about a week, She didn’t until yesterday.
 
A. get good B. get rid of C. get over D. get on
 
18. —I feel a bit thirsty.
 
—Why don’t you have tea?
 
A. any B. some C. little D. a few
 
19. When wood is burnt, it heat and light, together with heavy smoke.
 
A. give up B. sends up C. sends away D. sends out
 
20. The soldier from a wound and died a heroic .
 
A. died …deadly…death B. was dead…dying…death
 
C. died…dead…dying D. was dying…dead…death
 
21.—Do you think we’ll still catch the train?
 
— Well, we won’t we walk faster.
 
A. as B. unless C. until D. no matter how
 
22. —Do you mind if I smoke here?
 
— .
 
A. No, please don’t B. Yes, please
 
C. No, not at all D. Yes, if you like
 
23. —May I move your bag a little and take this seat?
 
— .
 
A. I don’t mind B. Go ahead C. It doesn’t matter D. You do it, please
 
24. —When will you be free this month, Mr. White?
 
— , maybe we’ll be free next Sunday.
 
A. Let me be B. Let me see C. Think it over D. I’m afraid
 
25. —May I come to attend your lecture?
 
— .
 
A. No, you’d better not come B. Sure
 
C. It’s not worth listening to D. My pleasure
 
26. He said he had bought dictionary week before, and
 
dictionary was great help to him.
 
A. a…the…the…a B. a…/…the…/
 
C. a…/…/…a D. the…the…the…the
 
27. Mr. Brown, together with his students, to the Science Museum.
 
A. has gone B. are going C. have gone D. have been
 
28. Although he was in a hurry, he stopped the old man to carry the heavy box.
 
A. helping B. to help C. being helped D. helped
 
29. During the holidays I shall help my father .
 
A. with working B. with his work C. for work D. for working
 
30. —Where on earth do we get light and heat?
 
—It is from the sun we get them.
 
A. which B. on which C. where D. that
 
31. It’s about time that this problem .
 
A. to settle B. should be settled C. be settled D. to be settled
 
32. A person a foreign language must be able to use the foreign language
 
all his own.
 
A. learning, forgetting B. who learns, to forget
 
C. to learn, to forget D. using, but
 
33. Einstein was given the Nobel Prize Physics in 1921.
 
A. in B. at C. on D. for
 
34. In the geography lesson, the teacher told the children that the earth round like a ball.
 
A. was B. is C. were D. had been
 
35. His father died and him a lot of money.
 
A. sent B. afforded C. left D. gave
 
36. No sooner had he left the police arrived.
 
A. when B. then C. than D. before
 
37. Still water run .
 
A. quick B. deeply C. deep D. quickly
 
38. He often goes to school by bike it rains.
 
A. besides B. except for C. except D. except when
 
39. It is important us the balance of nature.
 
A. for…to keep B. of…to keep
 
C. for…keeping D. of…to have kept
 
40. There is little ink in the bottle, ?
 
A. isn’t there B. isn’t it C. is there D. is it
 
41. There are many in this hospital.
 
A. woman doctors B. women doctors C. women doctor D. doctor woman
 
42. Your coat will lose its color it is washed.
 
A. after B. until C. though D. not until
 
43. —What shall we do this weekend, Sara?
 
—What about to a movie?
 
A. go B. going C. went D. to go
 
44. It is quite clear he won’t see us.
 
A. what B. that C. why D. how
 
45. There is “u” and “s” in the word “us”.
 
A. a…a B. a…an C. an…a D. an…an
 
46. Tom told me that you were going to take a trip to America, ?
 
A. wouldn’t you B. didn’t he C. weren’t you D. didn’t you
 
47. Science seems closer to the question.
 
A. to be getting…answering…puzzling B. to get…answer…puzzled
 
C. to be getting…answer…puzzling D. getting…answer…puzzling
 
48. , we must take time to discuss it carefully.
 
A. Being rather difficult
 
B. Because the question being rather difficult
 
C. the question being rather difficult
 
D. Because the question be rather difficult
 
49. The teacher told you to do it .
 
A. how he said B. as you had been shown
 
C. which he told you D. what you had heard
 
50. More than one person that kind of experience.
 
A. has had B. have had C. are having D. were having
 
参考答案
 
I.Phonetics
 
1. C 2. D 3. B 4. B 5. B
 
6. A 7. C 8. D 9. C 10. A
 
II.Vocabulary and Structure
 
11. C 12. A 13. B 14. B 15. C
 
16. C 17. C 18. B 19. D 20. A
 
21. B 22. C 23. B 24. B 25. B
 
26. A 27. A 28. B 29. B 30. D
 
31. B 32. A 33. D 34. B 35. C
 
36. C 37. C 38. D 39. A 40. C
 
41. B 42. A 43. B 44. B 45. B
 
46. C 47. A 48. C 49. B 50. A

点击查看:2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案汇总

上一篇:2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案(8)

下一篇:2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案(10)

Copyright 2009-2019 版权所有 湖北成考网隶属于湖北成教杨家湾教学报考站 All rights reserved
声明:本站为湖北成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准