湖北成人高考网(www.hbcrgk.com):湖北省成教高升专、专升本报名、考前辅导、成绩查询、录取信息公布!
微信公众号   |   
联系我们

湖北成人高考网

2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案(20)

发布时间:2019-11-15 整编:湖北成人高考网 阅读量:

【提升学历,到湖北成人高考网】

2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案(20)分割线
2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案(20)
 
【导语】成人高考考生备考的时候,复习是很重要的,复习时我们可以先结合课本的深度和难度进行有针对性的学习,之后就应马上进行相关的练习,只有在练习中我们才能更容易地发现问题,下面湖北成人高考网给大家整理了2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案,供考生参考复习。
 
Ⅰ. Phonetics (10 points)
 
Directions:
 
In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
1.A. club B. tomb C. comb D. climb
 
2.A. food B. cool C. school D. flood
 
3.A. town B. how C. down D. snow
 
4.A. each B. peach C. break D. deal
 
5.A. hear B. fear C. dear D. wear
 
6.A. receive B. friend C. field D. piece
 
7.A. question B. notion C. exception D. vocation
 
8.A. exhaust B. exercise C. exam D. exact
 
9.A. where B. what C. whose D. white
 
10.A. switch B. hatch C. character D. match
 
Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points)
 
Directions:
 
There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
11. Today is Jenny’s wedding day. She _______ to Thomas.
 
A. just has got married B. has just married
 
C. was just married D. has just got married
 
12. Every officer and every soldier _______ obey the rules.
 
A. had to B. have to C. has to D. must have to
 
13. Rarely _______ so difficult a problem.
 
A. she could have faced with B. could have she faced with
 
C. she could have been faced with D. could she have been faced with
 
14. ______ a dog on the road, the car stopped.
 
A. Having seen B. On seeing C. The driver seeing D. Seeing
 
15. I asked my teacher _______.
 
A. what courses should I take B. should I take what courses
 
C. I should take what courses D. what courses I should take
 
16. Comrade Li promised to help us and he said he would come ______.
 
A. right away B. all at once C. all of a sudden D. all right
 
17. There aren’t many pandas ________ in the world today.
 
A. alive B. living C. lively D. lived
 
18. Such electron tubes ________ in a radio set are also found in a TV set.
 
A. that we use B. as we use C. as we use them D. that we use them
 
19. It _______ to me that he was jealous.
 
A. happened B. took C. occurred D. felt
 
20. One of the requirements for a fire is that the material ______ to its burning temperature.
 
A. were heated B. must be heated C. is heated D. be heated
 
21. Please ______ me at the station on time.
 
A. meeting B. to meet C. meet D. met
 
22. _______ “hello”, he reached out his hand.
 
A. Said B. Saying C. To say D. Say
 
23. People are more _______ to spend money on goods with an attractive look than those without.
 
A. attracted B. tempted C. persuaded D. tended
 
24. It was ______ he saw the doctor coming out of the emergeney room with an expression as grave as a judge _______ he realized the seriousness of his wife’s illness.
 
A. not until…that B. after…when C. until…then D. before…that
 
25. Please telephone me half an hour _______.
 
A. in charge B. in advance C. in time D. in front
 
26. Both Mary and Ellen, as well as Jan, _______ studying Chinese History.
 
A. are B. is C. are being D. is being
 
27. I’d like to _______ him to you for the job. He is a very clever and industrious boy.
 
A. refer B. suggest C. recommend D. propose
 
28. It ______ that 200 people died and over 5,000 lost their shelters after the flood.
 
A. reported B. reports C. has been reported D. has reported
 
29. He was asked to speak louder ______ all the other students in the classroom could hear him.
 
A. as B. so as to C. so that D. so as
 
30. His report on the space exploration was really ________.
 
A. exciting B. excited C. excitement D. excitedly
 
31. Your chair needs _______.
 
A. to repair B. repairing C. to repairing D. being repair
 
32. I hate to see papers _______ in pencil.
 
A. writing B. to write C. written D. write
 
33. The job made her dependent _______ her husband.
 
A. on B. from C. of D. to
 
34. This is the second time she ______ improvement on that equipment.
 
A. had made B. made C. is making D. has made
 
35. He spoke so quickly that I did not ______ what he said.
 
A. catch B. accept C. take D. listen
 
36. _______determines a good meal varies from country to country.
 
A. What B. That C. It D. Which
 
37. As the journey was a long one, he took a friend with him for ________.
 
A. pleasure B. entertainment C. company D. defence
 
38. I suggest _______ for an outgoing this Sunday.
 
A. us going B. we are going C. to go D. our going
 
39. We’ve ______ sugar. Ask him to lend us some.
 
A. run away with B. run down C. run off D. run out of
 
40. It was in 1930 _______ he became a university student.
 
A. when B. that C. which D. and
 
41. I am very _______ to you for your help.
 
A. grateful B. agreeable C. pleased D. thanks
 
42. You _______ go now. It’s very late.
 
A. had rather B. prefer to C. had better D. would rather
 
43. If I were you, I would take it easy, _______ is no need to be nervous.
 
A. it B. this C. there D. which
 
44. Why not _______ me earlier?
 
A. to tell B. tell C. telling D. told
 
45. Joe’s handwriting is ________ Mary’s.
 
A. more better B. as well as C. much better than D. more better than
 
46. The experiment _______ the discovery of a cure for cancer.
 
A. happened to B. led up C. resulted in D. set up
 
47. To produce one pound of honey, a colony of bees must fly a distance _______ to twice around the world.
 
A. similar B. equal C. compared D. corresponding
 
48. I did not mean ____ anything, but those apples looked so good I couldn’t resist ___one.
 
A. to eat…trying B. to eat…to trying C. eating…to try D. eating…to trying
 
49. I had hardly sat down _______ he stepped in.
 
A. when B. that C. until D. after
 
50. In his time he enjoyed a reputation _______.
 
A. as great as Mozart, if not greater than B. as great as, if not greater than, Mozart
 
C. as great, if not greater, as Mozart D. greater, if not as great as Mozart
 
参考答案
 
Ⅰ. Phonetics
 
1.A 2.D 3.D 4.C 5.D 6.B 7.A 8.B 9.C 10.C
 
Ⅱ. Vocabulary and Structure
 
11.D 12.C 13.D 14.C 15.D 16.A 17.A 18.B 19.C 20.D 21.C 22.B 23.B 24.A
 
25.B 26.A 27.C 28.C 29.C 30.A 31.B 32.C 33.A 34.D 35.A 36.A 37.C 38.D
 
39.D 40.B 41.A 42.C 43.C 44.B 45.C 46.C 47.B 48.A 49.A 50.B

点击查看:2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案汇总

上一篇:2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案(19)

下一篇:2020年湖北成考高起点英语专项练习题及答案汇总

Copyright 2009-2019 版权所有 湖北成考网隶属于湖北成教杨家湾教学报考站 All rights reserved
声明:本站为湖北成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准