湖北成人高考网(www.hbcrgk.com):湖北省成教高升专、专升本报名、考前辅导、成绩查询、录取信息公布!
微信公众号   |   
联系我们

湖北成人高考网

2020年湖北省成考高起点《英语》精选试题(11)

发布时间:2019-12-12 整编:湖北成人高考网 阅读量:

【提升学历,到湖北成人高考网】

2020年湖北省成考高起点《英语》精选试题(11)分割线
2020年湖北省成考高起点《英语》精选试题(11)
 
【导语】成人高考考生备考的时候,复习是很重要的,复习时我们可以先结合课本的深度和难度进行有针对性的学习,之后就应马上进行相关的练习,只有在练习中我们才能更容易地发现问题,下面湖北成人高考网给大家整理了2020年湖北省成考高起点《英语》精选试题,供考生参考复习。
 
第一部分:听力(共两节,满分30分)
 
做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
 
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
 
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
 
1.What will the man probably do?
 
A.Take a rest.
 
B.Go to a party.
 
C.Meet his boss.
 
2.What do we know about the man?
 
A.He has been caught copying a report.
 
B. He is not free at the moment.
 
C.He won’t leave till the last minute.
 
3.What is the woman concerned about?
 
A.Her health.
 
B.Her character.
 
C.Her appearance.
 
4.What does the man mean?
 
A.The fridge will be fixed.
 
B.The room will be warmer.
 
C.The lights will be switched on.
 
5.What does the man imply?
 
A.The woman already has too many shoes.
 
B.The new shoes do not look good enough.
 
C.He doesn’t care where to put the new shoes.
 
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
 
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的做答时间。每段对话或独白读两遍。
 
听第6段材料,回答第6、7题。
 
6.Why doesn’t the man want to fly?
 
A.He wants to enjoy the scenery.
 
B.He thinks it’s dangerous.
 
C.He likes taking the bus.
 
7.Which means of transport does the woman prefer?
 
A.The bus.
 
B.The train.
 
C.The car.
 
听第7段材料,回答第8、9题。
 
8.Why is the woman worried?
 
A. She doesn’t know what to read.
 
B. She hasn’t finished her task.
 
C. She has no time to write her book.
 
9. What do we know about the man?
 
A. He has been to Europe with the woman.
 
B. He has forgotten to write his reports.
 
C. He has finished reading all the books.
 
听第8段材料,回答第10至12题。
 
10. What helps to impress the interviewer in the first place?
 
A. Appropriate body language.
 
B. Excellent memory.
 
C. Natural voice.
 
11. What should the man do before the interview?
 
A. Practice handshaking.
 
B. Recite the answers to possible questions.
 
C. Get some information about the company.
 
12. What advice does the woman offer about the topic of salary?
 
A. Not to mention it at the first interview.
 
B. Not to bring it up in a roundabout way.
 
C. To let the interviewer mention it next time.
 
听第9段材料,回答第13至16题。
 
13. How does the man kill time?
 
A. By eating potato chips.
 
B. By watching TV.
 
C. By taking a walk.
 
14. What does the woman dislike?
 
A. The square.
 
B. The parks.
 
C. The city.
 
15. What does the man think is the most important?
 
A. Entertainment.
 
B. Income.
 
C. Quietness.
 
16. What do the man and woman disagree on?
 
A. Whether the city needs a symbol.
 
B. Whether the amusement park should be built.
 
C. Whether the square is a good place for a walk.
 
听第10段材料,回答第17至20题。
 
17. What kind of English lessons does the speaker recommend?
 
A. Examination skills.
 
B. Reading and writing.
 
C. Listening and speaking.
 
18. How can a learner take the lessons when he is not online?
 
A. By using the downloaded sound files.
 
B. By making conversations with others.
 
C. By reviewing words, phrases and idioms.
 
19. What is mentioned as an advantage of the speaker’s online course?
 
A. It improves learners’ English skills quickly.
 
B. It offers learners better study methods.
 
C. It helps learners to make friends.
 
20. What’s the speaker’s idea about learning English?
 
A. Being confident in learning.
 
B. Learning English little by little.
 
C. Having clear learning goals.
 
第二部分:词汇知识运用(共两节,满分40分)
 
第一节:多项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)
 
21. This restaurant has become popular for its wide of foods that suit all tastes and pockets.
 
A. division B. area C. range D. circle
 
22. After the earthquake, the first thing the local government did was to provide for the homeless families.
 
A. accommodation B. occupation C. equipment D. furniture.
 
23. In this lecture, I can only give you a purely view of how we can live life to the full and make some suggestions about the future.
 
A. private B. personal C. unique D. different
 
24. Mistakes don’t just happen; they occur for a reason. Find out the reason, and then making the mistake becomes .
 
A. favourable B. precious C. essential D. worthwhile
 
25. If I find someone who looks like the suspect, my reaction will be to tell the police.
 
A. physical B. immediate C. sensitive D. sudden
 
26. I wasn’t blaming anyone; I said errors like this could be avoided.
 
A. merely B. mostly C. rarely D. nearly
 
27. Duty is an act or a course of action that people you to take by social customs, law or religion.
 
A. persuade B. request C. instruct D. expect
 
28. Just as the clothes a person wears , the food he eats and the friends with whom he spends his time, his house his personality.
 
A. resembles B. strengthens C. reflects D. shapes
 
29. Had he her promise, she would have made it to Yale University.
 
A. looked up to B. lived up to
 
C. kept up with D. come up with
 
30. It is illegal for a public official to ask people for gifts or money favors to them.
 
A. in preference to B. in place of
 
C. in agreement with D. in exchange for
 
第二节:完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
 
阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
 
The passengers on the bus watched with sympathy as Susan made her way carefully up the steps. She paid the driver and then, using her hands to 31 the seats, settled in one of them.
 
It had been a year since Susan became blind. As the result of an accident she was suddenly thrown into a world of 32 . Susan’s husband Mark watched her 33 into hopelessness and he was 34 to use every possible means to help his wife.
 
Finally, Susan felt ready to 35 to her job, but how would she get there? She used to take the bus, but she was now too 36 to get around the city by herself. Mark 37 to ride the bus with Susan each morning and evening 38 she could manage it by herself.
 
For two weeks, Mark 39 Susan to and from work each day. He taught her how to rely on her other 40 , specifically her hearing, to determine where she was and how to adapt to her new 41 .
 
At last, Susan decided that she was ready to try the trip 42 . Monday morning arrived. Before she left, she hugged her husband 43 , her eyes filled with tears of gratitude(感激).She said good-bye and, for the first time, they went their 44 ways. Each day went perfectly, and a wild excitement 45 Susan. She was doing it!
 
On Friday morning, Susan took the bus to work 46 . As she was getting off the bus, the driver said, “Miss, I sure 47 you.” Curious, Susan asked the driver 48 .
 
“You know ,every morning for the __49_week,a fine-looking gentleman in a military uniform has been standing across the corner watching you until you enter your office building safely,” the bus driver said.
 
Tears of happiness poured down Susan’s cheeks. She was so lucky for he had given her a gift more powerful than_50_,That is the gift of love that can bring light where there is darkness.
 
31.A. touch B.grab C.count D.feel
 
32.A.weakness B. sickness C.darkness D.sadness
 
33.A.run B.sink C.jump D.step
 
34.A.inspired B.determined C.honored D.pleased
 
35.A.return B.adjust C.contribute D.stick
 
36.A.dred B.astonished C.depressed D.frightened
 
37.A.volunteered B.attempted C.continued D.struggled
 
38.A.when B.as C.until D.after
 
39.A.drove B.direted C.accompanied D.sent
 
40.A.feeling B.organs C.skills D.senses
 
41.A.position B.environment C.status D.role
 
42.A.on her own B.in person C.to her benefit D.on foot
 
43.A.politely B.calmly C.briefly D.tightly
 
44.A.opposite B.separate C.fixed D.lonely
 
45.A.took charge of B.took place of
 
C.took advantage of D.took hold of
 
46.A.as usual B.as a rule
 
C.as well D.as a consequence
 
47.A.respect B.evry C.know D.support
 
48.A.what B.how C. why D.who
 
49.A.past B.same C.first D.next
 
50.A.courage B.will C.sight D.wisdom
 
第三部分:阅读理解(共20小题:每小题2分,满分40分)
 
阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,
 
并在答题卡上将该项涂黑。
 
A
 
It was a Sunday and the heavy storm had lasted all night.The morning after the storm,though,was beautiful:blue skies,warm air and a calm,inviting sea touching the shore gently.
 
My father realised it was a good day for fishing and invited my sister and me to go with him.I was only 14 and fishing had never been my thing, but I decided to go all the same.I’m so glad I did.
 
On the road to the harbour we could see the terrible destruction on the coast,but the harbour itself was in fairly good shape.After all, it was protected by the arms of a bay that had only one tiny channel to the sea.As we got on board,we noticed two big humps(脊背) in the distance.
 
On approaching them,we saw it was a mother whale with her baby.We couldn’t believe it ——there aren’t any whales along the coast here.The storm must have driven them across the ocean into the bay, in which the still water was so badlly polluted that nothing could survive.
 
The little baby whale——actually as big as our boal——was obviously stuck and could not move.The mother dived under the water and came up suddenly,making big whirlpools(漩涡) and waves.”She’s trying to help her baby, but on the wrong side,”my father said.At this point,my father moved our boat in a semicircle to the other side and ,heading the boat towards the baby whale,pushed it gently.With our several gentle pushes the big hump turned over and disappared under water.Then it swam up right beside its mum.They struggled in their desperate attempts to escape but missed the exit and started heading in the wrong direction.We hurried up to the whales
 
and tried to lead them towards the bay channel.Showly,they let us lead them,some-times rising from the water right beside us to breathe——and to give us a trusting look with those huge eyes.Once they hit their first part of clean water flowing straight from the sea,the mum gave us a wave with her tail and off they swam into the distance.
 
In the excitement it had felt like only a few minutes, but we had been with those wonderful animals for almost an hour and a half.That was the simple and lasting beauty of the day,Nearly four decades later ,I still look back fondly to that golden day at sea.
 
51. The author says “I’m so glad I did .”(in Para.2)because __________.
 
A. be witnessed the whole process of fishing
 
B. he enjoyed the beauty of the calm sea
 
C. he experienced the rescue of the whales
 
D. he spent the weekend with his family
 
52. The harbour survived the storm owing to____________.
 
A. the shape of the harbour
 
B. the arms of the bay
 
C. the still water in the channel
 
D. the long coast line
 
53. The mother whale failed to help her baby because__________.
 
A. she had stayed in the polluted water for too long
 
B. the whirlpools she had made were not big enough
 
C. she had no other whales around to turn to for help
 
D. the waves pushed her baby in the wrong direction
 
54.what is the theme of the story?
 
A. Saving lives brings people a sense of happiness
 
B. Fishing provides excitement for children
 
C. It’s necessary to live in harmony with animals
 
D. It’s vital to protect the environment
 
B
 
For many parents , raising a teenager is like fighting a long war ,but years go by without any clear winner . Like a border conflict between neighboring countries ,the parent-teen war is about boundaries: Where is the line between what I control and what you do?
 
Both sides want peace ,but neither feels it has any power to stop the conflict . In part ,this is because neither is willing to admit .any responsibility for starting it . From the parents’ point of view, the only cause of their fight is their adolescents’ complete unreasonableness. And of course .the teens see it in exactly the same way , except oppositely . Both feel trapped
 
In this article. I’ll describe three no-win situations that commonly arise between teens and parents and then suggest some ways out of the trap. The first no-win situation is quarrels over unimportant things . Examples include the color of the teen’s hair, the cleanliness of the bedroom ,the preferred style of clothing , the child’s failure to eat a good breakfast before school ,or his tendency to sleep until noon on the weekends .Second ,blaming.The goal of a blaming battle is to make the other admit that his bad attitude is the reason why everything goes wrong . Third , needing to be right ,It doesn’t matter what the topic is –politics. The taws of physics ,or the proper way to break an egg –the point of these arguments is to prove that you are right and the other person is wrong .for both wish to be considered an authority—someone who actually knows something — and therefore to command respect. Unfortunately , as long as long as parents and teens continue to assume that they know more than the other ,they’ll continue to fight these battles forever and never make any real progress
 
55. Why does the author compare the parent-teen war to a border conflict?
 
A. Both can continue for generations .
 
B. Both are about where to draw the line
 
C. Neither has any clear winner
 
D. Neither can be put to an end
 
56. What does the underlined part in Paragraph 2 mean?
 
A. The teens blame their parents for starting the conflict.
 
B. The teens agree with their parents on the cause of the conflict
 
C. The teens acouse their parents of misleading them
 
D. The teens tend to have a full understanding of their parents
 
57.Parents and teens want to be right because they want to ________.
 
A. give orders to the other
 
B. know more than the other
 
C. gain respect from the other
 
D.get the other to behave properly
 
58. What will the author most probably discuss in the paragraph that follows?
 
A. Causes for the parent –teen conflicts
 
B. Examples of the parent –teen war.
 
C. Solutions for the parent –teen problems
 
D. Future of the parent-teen relationship
 
C
 
They wear the latest fashions with the most up-to-date accessorise(配饰).Yet these are girls in their teens or twenties but women in their sixties and seventies.A gengration which would once only wear old-fashioned clothes is now favouring the same high street looks worn by those half their age.
 
Professor Julia Twigg, a social policy expert , said ,“Women over 75 are now shopping for clothes more frequently than they did when they were young in the 1960s .In the 1960s buying a coat for a woman was a serious matter . It was an expensive item that they would purchase only every three or four years — now you can pick one up at the supermarket whenever you wish to .Fashion is a lot cheaper and people get tired of things more quickly . ”
 
Professor Twigg analysed family expending(支出)data and found that while the percentage of spending on clothes and shoes by women had stayed around the same—and 5 or 6 per cent of spending—the amount of clothes bought had risen sharply.
 
The professor said,“Clothes are now 70 per cent cheaper than they were in the 1960s because of the huge expansion of production in the Far East.In the 1960s Leeds was the heart of the British fashion industry and that was where most of the clothes came from,but now almost all of our clothes are sourced elsewhere.Everyone is buying more clothes but in general we are not spending more money on them.”
 
Fashion designer Angela Barnard ,who runs her own fashion business in London ,said older women were much more affected by celebrity(名流) style than in previous years .
 
She said ,“When people see stars such as Judi Dench and Helen Mirren looking attractive and fashionable in their sixties ,they want to follow them . Older women are much more aware of celebrities .There’s also the boom in TV programmes showing people how they can change their look,and many of my older customers do yoga to stay in shape well in their fifties . When I started my business a few years ago .my older customers tended to be very rich, but now they are what I would call ordinary women .My own mother is 61 and she wears the latest fashions in a way she would never have done ten years ago.”
 
59. Professor Twigg found that ,compared with the 1960s,_______.
 
A. the price of clothes has generally fallen by 70%
 
B. the spending on clothes has increased by 5% or 6%
 
C. people spend 30% less than they did on clothes
 
D. the amount of chothes bought has risen by 5% or 6%
 
60. What can we learn about old women in terms of fashion?
 
A.They are often ignored by fashion designers .
 
B. They are now more easily influenced by stars .
 
C. They are regarded as pioneers in the latest fashion .
 
D. They are more interested in clothes because of their old age .
 
61. It can be concluded that old women tend to wear the latest fashions today mainly because
 
A. they get tired of things more quickly
 
B.TV shows teach them how to change their look
 
C. they are in much better shape now
 
D. clothes are much cheaper than before
 
62. Which is the best possible title of the passage ?
 
A. Age Is No Barrier for Fashion Fans
 
B.The More Fashionable ,the Less Expensive
 
C.Unexpected Changes in Fashion
 
D.Boom of the British Fashion Industry
 
D
 
This brief book is aimed at high school students , but speaks to anyone learning at any stage of life.
 
Its formal ,serious style closely matches its content ,a school-masterly book on schooling .The author , W .H . Armstrong ,starts with the basics : reading and writing . In his opinion , reading doesn’t just mean recognizing each word on the page ; it means taking in the information,digesting it and incorporating it into oneself just as one digests a sandwich and makes it a part of himself .The goal is to bring the information back to life , not just to treat it as dead facts on paper from dead trees . Reading and writing cannot be completely separated from each other ; in fact ,the aim of reading is to express the information you have got from the text .I’ve seen it again and again :some-one who can’t express an idea after reading a text is just as ineffective as someone who hasn’t read it at all.
 
Only a third of the book remains after that discussion ,which Armstrong devotes to specific tips for studying languages ,math , science and history . He generally handles these topics thoroughly(透彻地) and equally ,except for some weakness in the science and math sections and a bit too much passion(激情) regarding history to his students , that was a hundred times more than my history teachers ever got across .To my disappointment , in this part of the book he ignores the arts .As a matter of fact ,they demand all the concentration and study that math and science do,though the study differs slightly in kind .Although it’s commonly believed that the arts can only be naturally acquired ,actually ,learning the arts is no more natural than learning French or mathematics.
 
My other comment is that the text aged. The first edition apparently dates to the 1960s—none of the references(参考文献)seem newer than the late 1950s. As a result, the discussion misses the entire computer age.
 
These are small points, though, and don’t affect the main discussion. I recommend it to any student and any teacher, including the self-taught student.
 
63. According to Armstrong, the goal of reading is to________.
 
A. gain knowledge and expand one’s view
 
B. understand the meaning between the lines
 
C. experts ideas based on what one has read
 
D. get information and keep it alive in memory
 
64. The author of the passage insists that learning the arts_________.
 
A. requires great efforts
 
B. demands real passion
 
C. is less natural than learning maths
 
D. is as natural as learning a language
 
65. What is a shortcoming of Armstrong’s work according to the author?
 
A. Some ideas are slightly contradictory.
 
B. There is too much discussion on studying science.
 
C. The style is too serious.
 
D. It lacks new information.
 
66. This passage can be classified as________.
 
A. an advertisement
 
B. a book review
 
C. a feature story
 
D. A news report
 
E
 
Have you winterized your horse yet? Even though global warming may have made our climate more mild, many animals are still hibernating(冬眠) .It’s too bad that humans can’t hibernate. In fact, as a species, we almost did.
 
Apparently, at times in the past , peasants in France liked a semi-state of human hibernation . So writes Graham Robb, a British scholar who has studied the sleeping habits of the French peasants. As soon as the weather turned cold people all over France shut themselves away and practiced the forgotten art of doing nothing at all for months on end.
 
In line with this, Jeff Warren, a producer at CBC Radio’s The Current, tells us that the way we sleep has changed fundamentally since the invention of artificial(人造的) lighting and the electric bulb.
 
When historians began studying texts of the Middle Ages, they noticed something referred to as “first sleep”, which was not clarified, though. Now scientists are telling us our ancestors most likely slept in separate periods. The business of eight hours’ uninterrupted sleep is a modern invention.
 
In the past , without the artificial light of the city to bathe in, humans went to sleep when it became dark and then woke themselves around midnight. The late night period was known as ”The Watch” It was when people actually kept watch against wild animals ,although many of them simply moved around or visited family and neighbours .
 
According to some sleep researchers, a short period of insomnia(失眠) at midnight is not a disorder .It is normal . Humans can experience another state of consciousness around their sleeping, which occurs in the brief period before we fall asleep or wake ourselves in the morning .This period can be an extraordinarily creative time for some people .The impressive inventor, Thomas Edison , used this state to hit upon many of his new ideas.
 
Playing with your sleep rhythms can be adventurous ,as anxiety may set in. Medical science doesn’t help much in this case. It offers us medicines for a full night’s continuous sleep, which sounds natural ; however, according to Warren’s theory,it is really the opposite of what we need.
 
67.The example of the French peasants shows the fact that________.
 
A. people might become lazy as a result of too much sleep
 
B. there were signs of hibernation in human sleeping habits
 
C.people tended to sleep more peacefully in cold weather
 
D. winter was a season for people to sleep for months on end
 
68. The late night was called “The Watch”because it was a time for people______.
 
A. to set traps to catch animals
 
B. to wake up their family and neighbours
 
C. to remind others of the time
 
D.to guard against possible dangers
 
69. What does the author advise people to do ?
 
A. Sleep in the way animals do.
 
B.Consult a doctor if they can’t sleep.
 
C.Follow their natural sleep rhythm.
 
D.Keep to the eight-hour sleep pattern.
 
70.What is the author’s purpose in writing the passage?
 
A.To give a prescription for insomnia.
 
B.To urge people to sleep less.
 
C.To analyze the sleep pattern of modern people.
 
D.To throw new light on human sleep.
 
第四部分:书面表达(共两节,满分40分)
 
第一节:完成句子(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
 
阅读下列各小题,根据括号内的汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子,并将答案写在答题卡上的相应题号后。
 
71.Only if people of all the countries are united ________(我们才能解决)the existing problems in the world.(solve)
 
72. ________(油漆成)red,the building stands out among the rest and looks very attractive.(paint)
 
73. ________(不会用)a computer makes it more difficult for him to do his academic research.(use)
 
74.The news ________(房价将要下跌)has caused many people to sell their houses at lower prices.(fall)
 
75.After she completes the project,she’ll have ________(没什么要担心的).(worry)
 
76.Mr.Johnson insisted that the problem worthy of attention ________(讨论)at the meeting.(discuss)
 
77.My mother was so proud of all ________(我所做的)that she rewarded me with a trip to Beijing.(do)
 
78.Last night’s TV news said that by then the death of the missing people ________(未证实)yet.(prove)
 
79.It’s said that they have swum to the island from the continent,but they ________(不可能做到)because the ocean in between is too wide.(do)
 
80. ________(正如我们强调的那样)many times,“serve the people”is our first policy.(stress)
 
第二节:短文写作(共1题;满分25分)
 
请你根据以下提示,结合生活中的一个事例,用英语写一篇短文,谈谈微笑的作用。
 
The best example of universally understood body language may be the smile.A smile can help us get through difficult situation and find friends in a world of strangers.A smile can open doors and tear down walls.
 
注意:①无须写标题;
 
②内容只需涉及一个方面;
 
③词数为100左右。
 
绝密☆启用前 试卷类型:B
 
2010年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷)
 
英语试题参考答案
 
第一部分:听力(每小题1.5分,满分30分)
 
1.C 2.B 3.C 4.B 5.A 6.A 7.B 8.B 9.C 10.A
 
11.C 12.A 13.B 14.A 15.C 16.B 17.C 18.A 19.A 20.B
 
第二部分:词汇知识运用
 
第一节:多项选择(每小题1分,满分10分)
 
21.C 22.A 23.B 24.D 25.B 26.A 27.D 28.C 29.B 30.D
 
第二届:完形填空(每小题1.5分,满分30分)
 
31.D 32.C 33.B 34. B 35.A 36.D 37.A 38.C 39.C 40.D
 
41.B 42.A 43.D 44.B 45.D 46.A 47.B 48.C 49.A 50.C
 
第三部分:阅读理解(每小题2分,满分40分)
 
A篇:51.C 52.B 53.D 54.A B篇:55.B 56.A 57.C 58.C
 
C篇:59.A 60.B 61.D 62.A D篇:63.C 64. A 65.D 66.B
 
E篇:67.B 68.D 69.C 70.D

点击查看:2020年湖北省成考高起点《英语》精选试题汇总

上一篇:2020年湖北省成考高起点《英语》精选试题(10)

下一篇:2020年湖北省成考高起点《英语》精选试题(12)

Copyright 2009-2020 版权所有 湖北成考网隶属于湖北成教杨家湾教学报考站 All rights reserved
声明:本站为湖北成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准