湖北成人高考网(www.hbcrgk.com):湖北省成教高升专、专升本报名、考前辅导、成绩查询、录取信息公布!
微信公众号   |   
联系我们

湖北成人高考网

2020年湖北成考专升本《英语》备考练习题及答案(8)

发布时间:2019-11-22 整编:湖北成人高考网 阅读量:

【提升学历,到湖北成人高考网】

2020年湖北成考专升本《英语》备考练习题及答案(8)分割线
2020年湖北成考专升本《英语》备考练习题及答案(8)
 
【导读】2019年湖北成人高考专升本《英语》科目是令大多数考生很头疼的,为帮助广大2019年湖北成教考生提高复习效率,下面湖北成人高考网给大家整理了2020年湖北成考专升本《英语》备考练习题及答案,供考生参考。
 
I. Phonetics (5 point )
 
Directions:In each of following groups of words, there are four underlined letters or letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that different from the others in pronunciation, Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
1. A.coach B.float C.broad D.throat
 
2. A.riddle B.ripen C.privilege D.primitive
 
3. A.decision B.comprehension C.extension D.pension
 
4. A.brother B.thrill C. these D.rather
 
5. A.comb B.thumb C.doubt D.tablet
 
II. Vocabulary and Structure (15 points )
 
Direction: There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
6. Whenever he comes to our garden, he can’t help _________ the flowers.
 
A.admires B.admired C.admiring D.to admire
 
7. --Where is Dick?
 
--He _________ home for a while.
 
A.would be B.should be C.would have been D.should have been
 
8. I hesitated for a long time, and in the end I decided to _________ the job.
 
A.take B.apply C.find D.search
 
9. Steve looked at the envelope and recognized Jenny’s handwriting ________.
 
A.recently B.immediately C.exactly D.frequently
 
10. This time tomorrow, I ________ on the beach, enjoying the sunshine!
 
A. am siting B.sit C. Would sit D.will be sitting
 
11. The ukulele is a ________ instrument, which resembles a guitar.
 
A.Hawaiian musical small B.small musical Hawaiian
 
C.Hawaiian small musical D.small Hawaiian musical
 
12. --Do you like my new shoes? They were only $15.
 
--Wow! That’s cheap, what a ________ !
 
A.gain B.profit C.bargain D.win
 
13. __________ in thought while driving, he almost ran into the car coming in the opposite direction.
 
A. Losing B. Lost C. Lose D. To lose
 
14. You can’t imagine __________ foolishly he behaved at the party.
 
A. how B.that C.what D. so
 
15. I don’t want to watch the football match. Can you __________ Channel 9?
 
A. change in B.change over C. change to D. change into
 
16. Women employees ________ the same salaries as men for doing the same work.
 
A.are paying B.have been paid C.paid D.have paid
 
17. Never ________ the weather been so bad in October.
 
A.is B.are C.has D.have
 
18. Many careers require a college degree; some jobs, ________, only require previous experience.
 
A.however B.therefore C.moreover D.furthermore
 
19. The clock has stopped. I ________ get it go again and set the alarm, or I will be late again tomorrow.
 
A.could B.might C.would D.must
 
20. Don’t ask him how old he is. He ’s really ____about it.
 
A.sensitive B.careless C. cautious D.anxious
 
III.Cloze (30 points )
 
Direction : For each blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter the Answer Sheet.
 
Physical activity through sports can enhance your child’s physical health. Sports can also have a positive effect on his mental health. Sports participation helps children ___21___ life skills suck as learning to ___22___ with loss and disappointment these mental health benefits can be ____23____ helpful during the challenging years of adolescence.
 
As your child grows and his body changes, confidence and self-esteem ___24___ from a positive body image. ____25____ sports participation helps your child____26____ a healthy weight and see his body as a ___27___ to succeed on the
 
playing field. A good body image improves mental health so that your child is less ___28___ to experience feelings of low self-worth.
 
Children who participate ____29___ sports must learn to work with their teammates to ____30____ a goal. Through sports, a child is ___31___ to build confidence in his abilities. Winning does not have to be the only confidence builder. A ___32___ pass or assist during a game also improves confidence.
 
Exercise and sports participation have been ___33___ to have antidepressant (抗抑郁的) effects. Children who play sports generally report having a positive ___34___ on life. Improved self-esteem can ___35___ a child not only in sports events, but also in academic performance.
 
21. A.stimulate B.develop C.motivate D.create
 
22. A.deal B.make C.disagree D.struggle
 
23. A.actually B.specifically C.especially D.merely
 
24. A.arise B.raise C.lift D.move
 
25. A.Typical B.popular C.Common D.Regular
 
26. A.retain B.reserve C.maintain D.prevent
 
27. A.form B.tool C.symbol D.technique
 
28. A.likely B.hardly C.gradually D.really
 
29. A.on B.in C.with D.over
 
30. A.settle B.arrive C.obtain D.achieve
 
31. A.able B.capable C.qualified D.skilled
 
32. A.frequent B.free C.successful D.gradual
 
33. A.implied B.applied C.referred D.shown
 
34. A.meaning B.outlook C.expectation D.approach
 
35. A.improve B.demand C.benefit D.promote
 
IV. Reading comprehension (60 points )
 
Directions: There are five reading passages in this each passage is followed by four questions. For each questions there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose the best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
Passage One
 
For generations, the Nganyi people of western Kenya have served as rainmakers, helping local communities decide when best to prepare their land and sow their seeds. By observing subtle changes in nature that would be unnoticeable to most people-in air currents, the flowering and shedding of leaves of certain trees, the behaviour of ants, bird songs, etc-they have been able to interpret weather patterns and provide valuable advice.
 
But the irregular weather patterns brought by climate change mean the rainmakers can no longer use those sighs to make their predictions. And they don’t have access to the technologies available to meteorologists (气象学家).
 
“Climate change has come on so fast. People don’t know how to adapt or what to plant,”says Obedi Osoce, a traditional weatherman. “Our traditional crops are disappearing because they cannot handle the new conditions. We need new strategies to handle climate change.”
 
Now a British-Canadian project si doing just that, linking the rainmakers with government meteorologists. The two groups get together each season and produce an agreed forecast to be spread using a variety of methods suited to communities where many cannot read or write-through ceremonies, public meetings and person-to person comma-kation.
 
Both parties are pleased with the collaboration. “ I think the two sciences equally valid. We are marrying our energies to help people better,” says Mr. Onunga, a Nganyi community elder involved in the project.
 
‘The results have been surprisingly good-the community agreed that the forecast was accurate,” says Gilbert Ouma, a lecturer at the University of Nairobi.
 
“Through this project we hope to learn what it is that we can share together to live today and to adapt to tomorrow,”says Professor Laban Ogallo, leader of the Nganyi project.
 
36. Which of the following has been used by traditional Nganyi rainmakers in weather prediction?
 
A.Plant seeds B.Dog harks C.Bird songs D.Ocean currents
 
37. What difficulty do local rainmakers face in making weather predictions?
 
A. They cannot find an effective way to deliver messages.
 
B. They lack modern technologies to cope with climate change.
 
C. They cannot get financial support from the local government.
 
D. They lack the facilities to stop traditional crops from disappearing.
 
38. How do people involved in the British-Canadian project feel about their cooperation?
 
A. Satisfied B.Confused C. Hopeful D.Regretful
 
39. Which statement best expresses the main idea of the passage?
 
A. A British-Canadian project has been carried out to solve farming problems.
 
B. The Nganyi people have made weather forecasts by observing changes in nature.
 
C. New technologies have replaced traditional methods in weather prediction in Kenya.
 
D. Scientists and Kenyan rainmakers work together in a joint weather prediction project
 
Passage Two
 
After taking a six-week, fully paid maternity leave (产假) earlier this year, Francine Gemperle was anxious to resume her job but reluctant to be away from her baby daughter, Veronika. Fortunately, she did’t have to choose between them. Maya Design, a Pittsburgh based creative consulting firm, allows parents to bring newborns into the office.
 
“If I’d had to leave my children after my maternity leave ended, I would never have goes back to work,” says Gemperle, a designer and researcher, who brought her son Milo into the office after he was born.
 
She’s not the only parent taking advantage of the benefit. Senior analyst Jon West brings his 10-mouth-old son, Owen, to the several times a month. In fact, when West considered using only part of his paternity leave, his co-workers urged him to take all six weeks.
 
“I had pressure to take that leave,” recalls West, “People told me, it’s an important part of your life and you need to experience it.”
 
“No matter how quiet the baby is, it’s an obvious distraction (分心的事),”says Tory Johnson, the chief executive of Women for Hire, a New York City-based recruiting film.
 
No one has complained yet. Even if somebody did, it wouldn’t matter to Mickey McManus, Maya’s CEO and president, who argues that the policy builds loyalty and helps parents shift back into work mode.
 
As part of its balancing act, Maya shares up to 20% of quarterly profits with its employees. However, the size of those checks might be up in the air at the moment. The firm once laid off five workers and it is now considering 4-day weeks to avoid more layoffs.
 
40. Which of the following is true about Maya Design?
 
A. It hires women with families.
 
B. It has some overseas branches.
 
C. It provide consulting services.
 
D. It encourages the staff to work at home.
 
41. What is Tory Johnson’s responsibility according to the passage?
 
A. Taking on women employees. B. Dealing with women’s complaints
 
C. Dismissing unqualified women staff D. Taking care of women staff welfare
 
42. What is the advantage of Maya’s policy according to Mickey McManus?
 
A. It cuts down the management cost. B. It increases staff loyalty to the film
 
C. It keeps a balance between work and life. D. It promotes equality un employment.
 
43. Which of these would be the best title for the passage?
 
A. A Flexible Working Schedule
 
B. A staff shortage in Maya Design
 
C. A Pittsburgh-based Working Place
 
D. A Company Taking Care of Young Parents
 
 
 
Passage Three
 
Harry Potter fans will instantly recognize the snowy owl as Harry’s famous companies, Hedwig, but these beautiful owls are easily recognizable not for their magical associations, but for their large size and striking while feathers. Snowy owls are, in fact, the only white owl, and they are a highly sought after species for many birdwatchers to add to their life lists.
 
Foods: Small mammals, birds, fish.
 
Habitat and Migration: Snowy owls are found in far northern latitudes including tundra, a vast treeless frozen region in the Arctic. Their breeding grounds (繁殖地) are in the Arctic tundra, and they migrate south throughout Canada during the winter. In exceptionally server winters or when food supplies are searce, these owls can appear much further south than their normal range. While principally a North American bird, they can also migrate to the northern areas of Europe an Asia.
 
Behaviour: Snowy owls, like all owls, are powerful animal bunters that are active mostly at night but can bunt and feed during the day, especially when food supplies are low. These owls will rest on the ground or on rocks, stumps and other low favorable points. Males can be fierce when defending the nest, and both genders will also perform an “injured bird” act to tempt animal invaders to go away from the nest.
 
Reproduction: Snowy owls may incubate (孵卵) 3-10 eggs for 30-34 days, or the incubation may be done primarily by the freak. The baby owls remain in the nest for 14-21 days and will attempt their first flight when they are 42-58 days old. Mated pairs will raise one group of young birds per year unless food supplies are inadequate and then no eggs may be produced.
 
44、What have you learned from Paragraph 1?
 
A. Harry Potter fans like snowy owls
 
B. Hedwig is one of the snowy owl watchers
 
C. The snowy owl is a large bird with white feathers
 
D. It is easy to find snowy owls in snow covered areas
 
45、What does Paragraph 3 tell about snowy owls?
 
A. The can be found in Asia and Europe
 
B. They live in groups in hard winter days
 
C. Their breeding grounds are in areas south to Canada
 
D. They appear in the Artic when food supplies are scarce
 
46、For snowy owls, one way to defend their nest is _____
 
A. to stand on a rock nearby B. to pretend to have been injured
 
C. to spread their wings D. to give a warning
 
47、What will snowy owls probably do when food is insufficient?
 
A. They may stop producing eggs B. They will reduce their flights
 
C. They will be less active at night D. They will only hunt during he day
 
Passage Four
 
We lost two superstars in 1977. Neither man’s admirers have been able to understand the success of the other one. And this tells us something of the difference between the generations that the two singers represent.
 
There were similarities between Bing Crosby and Elvis Presley. Both reached fame while young and became very rich. Although neither one had any musical education, both developed their own musical styles, which were first criticized by the critics and later studied as new forms in the art of popular song. Both men had successful movie careers despite a total lack of acting ability.
 
Both were creations of the microphone, which made it possible for singers with weak voices to be heard beyond the third now. With Bing the microphone was usually hidden; but Elvis brought it to the stage.
 
The difference between the two men reflects the changing values in American life Crosby’s music was soothing( 令人舒畅的) , Presley’s was disturbing. Crosby was singing to wartime America. His audiences had all the disturbance they could handle in their private lives, they did not want to buy more at the record shop and the movie theater.
 
Crosby’s admires always said how “relaxed” and “natural” he was. When Presley began his career, the whole country had become relaxed and easygoing. Its young people, who had no memory of trouble times, found it boring. They were hungry for excitement. They welcomed Elvis, who was certainly not the kind of young man their parents would admire. Presley was load and vulgar( 粗俗的) —— and be was bringing something new and exciting.
 
It is probably too simple to explain each man in terms of changes in the economic and political situation. Something in the culture was also changing.
 
48、Which of the following could be inferred about Crosby and Presley?
 
A. They died in the same year.
 
B. They became popular in 1977
 
C. They influenced each other in music
 
D. They represented the postwar generation
 
49、 In which aspect the singers are similar to each other?
 
A. Their songs were widely used in movies
 
B. They became famous in late year of their lives
 
C. Their musical styles are recognized by the critics
 
D. Neither of them received any formal musical education
 
50、What did Crosby’s audiences get from his music?
 
A. Excitement B. Disturbance C. Ease and comfort D. Passion and thrill
 
51、What is most Presley to be discussed if the passage continues?
 
A. The political situation that the two singers faced
 
B. The cultural changes that the two singers experienced
 
C. The economic influence on the music of the two singers
 
D. The message that the two singers expressed in their music
 
Passage Five
 
There are millions of left-handed people in the world. A number of them got together in 1975 to form an association called Left-handers International. The purpose of the organization is to fight discrimination (particularly to jobs) and to inform the public. They want everybody to understand the left-handers are neither “strange” nor sick nor dangerous.
 
Many studies have been made recently about hand preference in humans. They have brought interesting results. It has been found, for instance, that many more men than women are left-handed; that all children use both hands about equally until they are three years old; and that hand preference is not clearly marked until age six. Above that age, most people not only favour one particular hand but also have a favourite eye, a favourite ear and foot.
 
We know that the left side of the body is controlled by the right side of the brain, which seems that this particular half is the seat of emotions, imagination, and of the sense of space. And, indeed, lefties in seem to be more creative than the right-handers; they also seem to be more athletic and to do better in some professions which ---like sports----require a good sense of space. In a large school of architecture , it was found in 1977 that 29% of the professes and 23% of the graduating students were left-handed---while lefties represent less than 10% of the general population.
 
Finally, left-handers may be more stubborn and impulsive( 冲动的) than right-handers. And they are more likely to suffer from problems such as stuttering( 口吃) and a difficulty in reading called dyslexia. The problems are more serious in left-handed persons who have been forced to favour their right hand. Doctors insist that one should never try to change a child’s hand preference.
 
52、What does Left-handers International aim to do for left-handers?
 
A. To create new jobs B. To promote equality
 
C. To show discrimination D. To study hand preference
 
53、According to recent studies, when is hand preference formed?
 
A. Before birth B. At birth
 
C. At age three D. At age six
 
54、Compared with right-handers, left-handers______
 
A. are less creative B. are more easygoing
 
C. have a better sense of space D. do better in most professions
 
55、Left-handers are advised to stick to their hand preference because_____
 
A. it is fun and comfortable to be left-handers
 
B. the left hand is just as good as the right hand
 
C. it is difficult for them to switch to the right hand
 
D. changing hand preference may cause serious problems
 
V. Daily Conversation (15 points )
 
Direction: Pick out appropriate expression from the eight choices below and complete the following dialogue by blacking the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
A. I know a good place B. You’re welcome
 
C. Not really D. Have something to drink
 
E. Any one F. There’s nothing good
 
G. Any suggestion H. Yes Why
 
July: Are you free this evening?
 
Jack:____56____?
 
July: Shall we go and see a movies?
 
Jack: I love movies, but ____57____ at the moment. What about going to a concert?
 
July: Sure, I’d love to. ____58____?
 
Jack: Here is a good one, Mozart and Brahms. It’s on at the Festival Hall. Shall we go to this concert?
 
July: Fine. We’ll go to this one. Do you want anything to eat now?
 
Jack: No, I’m not hungry.
 
July: Well, let’s ___59___ instead.
 
Jack: ___60___ for that. Let’s go.
 
July: Good! Let’s go.
 
VI. Writing (25 points )
 
Direction: For this part, you are supposed to write an essay in English in 100-120 words based on the following information. Remember to write it clearly.
 
61. 你 (Li Yuan ) 负责组织一次班级郊游活动,请根据以下体术写一份通知:
 
l 本次郊游的时间和地点;
 
l 郊游的具体活动内容
 
l 要求各自准备一道菜或点心与大家分享;
 
l 列出必带物品,如:相机、雨衣/雨伞、遮阳帽、手电筒等;
 
l 感谢大家的合作
 
参考答案:
 
I. Phonetics ( 5 points, one point each )
 
1.C 2.B 3.A. 4.B 5.D
 
II. Vocabulary and Structure (15 points, one point each )
 
6.C 7.D 8.A 9.B 10.D
 
11.D 12.C 13.B 14.A 15.C
 
16.B 17.C 18.A 19.D 20.A
 
III. Close ( 30 points, two points each )
 
21.B 22.A 23.C 24.A 25.D
 
26.C 27.B 28.A 29.B 30.D
 
31.A 32.C 33.D 34.B 35.C
 
IV. Reading Comprehension (60 points, three points each )
 
36.C 37.B 38.A 39.D 40.C
 
41.A 42.B 43.D 44.C 45.A
 
46.B 47.A 48.A 49.D 50.C
 
51.B 52. B 53.D 54.C 55.D
 
V. Dally Conversation (15points, three points each )
 
56.H 57.F 58.G 59.D 60.A

上一篇:2020年湖北成考专升本《英语》备考练习题及答案(7)

下一篇:2020年湖北成考专升本《英语》备考练习题及答案(9)

Copyright 2009-2019 版权所有 湖北成考网隶属于湖北成教杨家湾教学报考站 All rights reserved
声明:本站为湖北成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准